EDI (Expliciete Directe Instructie)

Leerlingen succes laten ervaren: Ik kan het!

Expliciete Directe Instructie

Leerlingen succes laten ervaren is hetgeen waar de krachten van Expliciete Directe Instructie (EDI) liggen. Het brengt alle leerlingen stapsgewijs naar beheersing van de leerdoelen en laat hen zo succes ervaren. De leerkracht geeft instructie en controleert door het stellen van veel vragen voortdurend of alle leerlingen het begrijpen. Er wordt denktijd geboden, leerlingen mogen overleggen en er worden willekeurige beurten gegeven.

Het toepassen van Expliciete Directe Instructie

Hierbij zijn àlle leerlingen betrokken en zet de leerkracht in op een begripsniveau van 80% van de leerlingen. De overige 20% krijgt intensieve begeleiding van de leerkracht tijdens de verlengde instructie, met als doel tot begrip van de lesstof te komen.

Tijdens een Expliciete Directe Instructie traject wordt een leerkracht vaardig gemaakt in het toepassen van alle aspecten om zo tot een kwalitatief sterkere instructie te komen. De nieuwe inzichten kun je direct de volgende dag in je lessen toepassen!

Gecertificeerde EDI adviseurs

Edux is een gecertificeerd partner. Onderstaande collega's zijn opgeleid door de auteur van Expliciete Directe Instructie (Marcel Schmeier).
Annemie Wouters
Diddy Bakker
Ellen Speekenbrink
Nadine Machielsen
Nicolette Simons
Simone Schrier

EDI traject

Het Expliciete Directe Instructie traject wordt op verschillende manieren aangeboden:

  • EDI kennismaking: de essentie in 1 uur. Speciaal bedoeld voor inspiratiesessies, congressen etc.
  • EDI light: de essentie in 1 dagdeel 
  • EDI compleet: Op basis van 3 dagdelen, aangevuld met klassenbezoeken en feedbackgesprekken is het team EDI startbekwaam.
  • EDI op maat: Samen met de school kijken we wat er nodig is om tot beheersing van de EDI vaardigheden te komen. We stemmen de aanpak af op het niveau en de wensen van de school.
  • EDI workshops: Edux organiseert regelmatig een EDI workshop van 1 middag, speciaal voor onderwijsprofessionals die graag kennis willen maken met EDI of voor nieuwe collega’s op EDI scholen. 

 

Expliciete Directe Instructie

Meer informatie over Expliciete Directe Instructie

Bekijk de website www.directeinstructie.nl

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.

EDI gecertificeerd.jpg
Sterk voor de groep

Sterk voor de groep

Expliciete Directe Instructie en Thinking for Learning. Wanneer is welke aanpak gepast en sluiten deze aanpakken elkaar uit of vullen ze elkaar aan? 

Cursusaanbod

EDI (Expliciete Directe Instructie)