Blog

Bekijk onderstaand actueel nieuws over Edux, artikelen en blogs van onze onderwijsadviseurs en aankomende events voor (onderwijs)professionals.

Blog

 • Gastouders verkeersbewust!

  Gastouders verkeersbewust!

  Ook gastouders kunnen nu aan de slag met verkeer. Lees in dit nieuwsbericht over gastouders in de gemeente Geertruidenberg.

 • Dyslexie; de ins en outs

  Dyslexie; de ins en outs

  Wat is dyslexie, wat is de oorzaak, hoe ziet dyslexieonderzoek eruit en wat kun je thuis en op school doen? Lees hierover in dit artikel.

 • Bewegen is belangrijk

  Bewegen is belangrijk

  Iedereen verdient het om goed in zijn vel te zitten! Lees in deze blog van Anouk Brouns hoe je op school aandacht kunt besteden aan de basale bewegingsvaardigheden van kinderen.

 • Sterk voor de groep

  Sterk voor de groep

  Expliciete Directe Instructie en Thinking for Learning. Wanneer is welke aanpak gepast en sluiten deze aanpakken elkaar uit of vullen ze elkaar aan? 

 • Plannen en organiseren

  Blog: plannen en organiseren

  Orde scheppen in de chaos. Lees in deze blog meer over effectieve functies en wat je thuis en op school kunt doen om deze te trainen.

 • Ik denk dat ik kan leren!

  Ik denk dat ik kan leren!

  Hoe beïnvloedt een groei- of fixed mindset de ontwikkeling van kinderen en wat kan jouw rol als leerkracht hierin zijn? Lees meer...

 • Audits in de praktijk

  Audits in de praktijk

  De auditor als spiegel van de school. Maar wat levert een audit op? Hoe verloopt een audit en hoe word je een auditor?
  Lees meer...

 • Edux is een Kinderzwerfboek-station

  Edux is een Kinderzwerfboek-station

  Bij ons kun je kinderzwerfboeken meenemen en achterlaten. Een kinderzwerfboek is een boek dat zwerft van kind naar kind. Je vindt deze boeken op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een Kinderzwerfboek-station, of …

 • Verandering vraagt om een eigenzinnige leider

  Verandering vraagt om een eigenzinnige leider

  In een visiegedreven organisatie is verandering de norm. Om hieraan leiding te geven is eigenzinnig leiderschap nodig: iemand die niet bang is om voorop te lopen en het team de ruimte durft te geven om te experimenteren. 

 • Doelen stellen met kinderen

  Doelen stellen met kinderen

  Hoe zorg ik ervoor dat leerlingen zicht hebben op hun eigen leerproces? En hoe kan ik als leerkracht de leermotivatie van mijn groep verhogen? Dit zijn slechts enkele vragen die regelmatig aan de adviseurs van Edux gesteld worden. Voor ons dé aanleiding om met drie scholen een pilot te starten gericht op het stellen van doelen met leerlingen en het voeren van doelgerichte gesprekken. Leer hier meer...

 • Cito STRESS

  Cito STRESS

  Al vanaf zijn tweede verjaardag kletst mijn zoon de oren van ieders hoofd. Hij las toen hij 5 was en vanaf die tijd leest hij alles wat los en vast zit. Het gebeurt regelmatig dat hij ’s avonds veel te laat uit bed komt om de betekenis te vragen van woorden als ‘elimineren’ en ‘assimileren’. Niets mis met zijn woordenschat zou je al snel denken, maar niets is minder waar.

 • Waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek

  Waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek

  Als IB’er heb je te maken met veel verschillende gespreksrollen; adviseren, begeleiden, coördineren, bemiddelen, signaleren en ondersteunen. In elke rol wordt er net iets anders van je verwacht maar de basis blijft hetzelfde: luisteren, samenvatten en doorvragen. Ook jezelf open en eerlijk opstellen en nieuwsgierig zijn helpen bij een goed gesprek…. Dan kan het niet meer misgaan! Lees hier waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief 'algemeen'

Inschrijven nieuwsbrief 'Jonge Kind'

Inschrijven nieuwsbrief 'rekenspecialisten'