Blog

Bekijk onderstaand actueel nieuws over Edux, artikelen en blogs van onze onderwijsadviseurs en aankomende events voor (onderwijs)professionals.

Blog

 • Zomergroet 2017

  Zomergroet 2017

  Zomervakantie; even helemaal niks. Geniet van een welverdiende pauze!

 • Singelloop 2017

  Singelloop 2017

  Edux loopt ❤️ voor onderwijs!!
  Ook tijdens de Singelloop in Breda op 01 oktober 2017. 

 • Zomerdip?

  Zomerdip?

  5 tips om een zomerdip te voorkomen.

 • Goed gedrag kun je leren

  Goed gedrag kun je leren

  Goed gedrag in de school. Lees in deze blog van Willeke Essing hoe je dat kunt realiseren met SWPBS.

 • Ik denk dat ik kan leren!

  Ik denk dat ik kan leren!

  Hoe beïnvloedt een groei- of fixed mindset de ontwikkeling van kinderen en wat kan jouw rol als leerkracht hierin zijn? Lees meer...

 • Ik denk, dus ik besta

  Ik denk, dus ik besta

  In onze digitale wereld hebben wij enorme hoeveelheden informatie tot onze beschikking, maar ook zogenaamd nepnieuws. Ron Stevens ligt in deze blog het belang van goed leren denken toe.  

 • Audits in de praktijk

  Audits in de praktijk

  De auditor als spiegel van de school. Maar wat levert een audit op? Hoe verloopt een audit en hoe word je een auditor?
  Lees meer...

 • Edux is een Kinderzwerfboek-station

  Edux is een Kinderzwerfboek-station

  Bij ons kun je kinderzwerfboeken meenemen en achterlaten. Een kinderzwerfboek is een boek dat zwerft van kind naar kind. Je vindt deze boeken op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een Kinderzwerfboek-station, of …

 • Verandering vraagt om een eigenzinnige leider

  Verandering vraagt om een eigenzinnige leider

  In een visiegedreven organisatie is verandering de norm. Om hieraan leiding te geven is eigenzinnig leiderschap nodig: iemand die niet bang is om voorop te lopen en het team de ruimte durft te geven om te experimenteren. 

 • Doelen stellen met kinderen

  Doelen stellen met kinderen

  Hoe zorg ik ervoor dat leerlingen zicht hebben op hun eigen leerproces? En hoe kan ik als leerkracht de leermotivatie van mijn groep verhogen? Dit zijn slechts enkele vragen die regelmatig aan de adviseurs van Edux gesteld worden. Voor ons dé aanleiding om met drie scholen een pilot te starten gericht op het stellen van doelen met leerlingen en het voeren van doelgerichte gesprekken. Leer hier meer...

 • Cito STRESS

  Cito STRESS

  Al vanaf zijn tweede verjaardag kletst mijn zoon de oren van ieders hoofd. Hij las toen hij 5 was en vanaf die tijd leest hij alles wat los en vast zit. Het gebeurt regelmatig dat hij ’s avonds veel te laat uit bed komt om de betekenis te vragen van woorden als ‘elimineren’ en ‘assimileren’. Niets mis met zijn woordenschat zou je al snel denken, maar niets is minder waar.

 • Waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek

  Waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek

  Als IB’er heb je te maken met veel verschillende gespreksrollen; adviseren, begeleiden, coördineren, bemiddelen, signaleren en ondersteunen. In elke rol wordt er net iets anders van je verwacht maar de basis blijft hetzelfde: luisteren, samenvatten en doorvragen. Ook jezelf open en eerlijk opstellen en nieuwsgierig zijn helpen bij een goed gesprek…. Dan kan het niet meer misgaan! Lees hier waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief 'algemeen'

Inschrijven nieuwsbrief 'Jonge Kind'

Inschrijven nieuwsbrief 'rekenspecialisten'