Edux gelooft in de kracht van Kwink!

Edux gelooft in de kracht van Kwink!

Sinds enkele jaren is er veel veranderd in het onderwijs. Passend onderwijs heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer van leerkrachten wordt gevraagd, zeker op het gebied van gedrag. We zien van groep 1 tot en met groep 8 dat leerkrachten hulpvragen hebben op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling en het gedrag. Het begeleiden van kinderen met ondersteuningsbehoeften op  sociaal-emotioneel gebied is dan ook actueler dan ooit. Te veel kinderen worden niet tijdig begeleid binnen hun eigen omgeving en komen hierdoor in een later stadium mogelijk terecht in de jeugdzorg. De jeugdzorg kampt hierdoor met lange wachtlijsten, waardoor deze kinderen niet altijd snel terecht kunnen. 

Edux is daarom blij en trots dat wij sinds kort zijn gaan samenwerken met Kwink. Kwink is een online lesmethode voor sociaal-emotioneel leren op school. De methode is gericht op het aanleren van vijf bewezen gedragscompetenties, vanaf groep 1 tot en met groep 8. Door middel van de methode zet je een groepsbrede, preventieve aanpak in gericht op sociaal-emotioneel leren. Kwink is gericht op preventie en de kracht van een veilige groep. De methode sluit goed aan bij de principes van PBS (Positive Behavior Support). De onafhankelijke Erkenningscommissie Interventies heeft Kwink erkend als ‘goed onderbouwd’.

Is jouw school op zoek naar een manier waarop je de sociale veiligheid van de verschillende groepen kan waarborgen? Gun je alle kinderen op jullie school handvatten op het gebied van sociaal-emotioneel leren? Of wil je graag burgerschap en mensenrechten meer aandacht geven op school?

Neem dan gerust eens contact op met adviseurs Willeke Essing (w.essing@edux.nl of 06-51226534) of Marleen Hilhorst (m.hilhorst@edux.nl of 06-83442760) om te oriënteren op de mogelijkheden.

Reageren