Gastouders verkeersbewust!

Gastouders verkeersbewust!

Gemeente Geertruidenberg zet al jaren in op verkeerseducatie aan kinderen en hun ouders/verzorgers. In Geertruidenberg kwamen gastouders samen voor een scholing rondom verkeer.

Een gastouder biedt kleinschalige kinderopvang in de huiselijke sfeer. Veel gastouders vangen kinderen op in de leeftijd van 0 – 6 jaar. Kinderen zijn dan volop in ontwikkeling én kunnen al veel leren.

De gastouders kregen tijdens de interactieve bijeenkomst (door Pauline van Vliet​, voor Edux) informatie over jonge kinderen en verkeer. Ze leerden wat hen zo kwetsbaar maakt in het verkeer. Zo is het blikveld en het gehoor van een jong kind nog niet uitontwikkeld. Een jong kind moet het hoofd draaien om goed naar links en rechts te kunnen kijken. Ook hebben zij nog moeite met het lokaliseren van (verkeers)geluiden. De gastouders gaan aan de slag met de zinvolle tips die zij kregen rondom verkeersopvoeding en veilig vervoer. 

In samenwerking met diverse gemeenten is door Edux Onderwijspartners een Raamsticker ontwikkeld, waarmee gastouders kunnen uitstralen dat zij een ‘verkeersbewuste’ gastouderopvang zijn.

Primeur: de felbegeerde raamsticker is voor het eerst uitgereikt aan deze groep deelnemers!

Reageren