Gezonde Kinderopvang

Gezonde Kinderopvang

Een gezonde start, dat is de basis voor succes. Ieder kind verdient een gezonde start. Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd juist op latere leeftijd kan leiden tot blijvende gezondheidsproblemen. Gezond leven zorgt voor betere kwaliteit van leven. Vaak wordt daarbij alleen gedacht aan gezonde voeding of bewegen, maar ook voldoende slapen en veilig gedrag horen daarbij. We kunnen op deze manier langer en beter participeren in de maatschappij.

Aandacht voor leefstijl is voor zowel de kinderopvang als de basisschool erg belangrijk. Willen we hierin echts iets bereiken met zijn allen, dan moeten we structureel werken aan gezondheid en leefstijl. De aanpak van de gezonde kinderopvang helpt daarbij en opent de ogen van professionals. Door kritisch te kijken naar gewoontes in de opvang en zelfreflectie van de pedagogisch medewerker kunnen we stappen zetten in de goede richting.

Lijkt het je ook een goed idee om kinderdagverblijven en basisscholen naar een gezondere leefstijl en gezondheid te brengen dan maakt collega Suzanne Jespers graag samen een plan. Laten we samen zorgen voor een gezonde start. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met adviseur Suzanne Jespers (s.jespers@edux.nl of 06-20564434).

Reageren