Maak kennis met Braingame Brian

Edux Onderwijspartners

Heeft uw kind moeite met het vasthouden van aandacht of het verdelen van aandacht? Deze concentratieproblemen komen onder andere voor bij kinderen met AD(H)D. In deze gevallen kan de interactieve computertraining Braingame Brian uitkomst bieden. Edux Onderwijspartners vertelt u er graag meer over.

Diensten van Edux Onderwijspartners

Edux Onderwijspartners is een onderwijsadviesorganisatie uit de Brabantse plaats Ulvenhout (nabij Breda). De onderwijsadviesorganisatie richt zich op onderwijsprofessionals in met name het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs in Zuid-West-Nederland. In onze dienstverlening richten wij ons niet alleen op de onderwijsprofessionals: wij bieden ook tal van diensten en praktische oplossingen aan voor ouders en hun kinderen. Heeft uw kind AD(H)D en moeite om zijn of haar gedrag te reguleren? Kan uw kind hulp gebruiken in het versterken van de executieve functies, zoals plannen en organiseren, inhibitie, cognitieve flexibiliteit en werkgeheugen? Dan bieden wij de training Braingame Brian aan.

Computertraining voor cognitieve vaardigheden

Braingame Brian is een computertraining die de cognitieve vaardigheden van uw kind traint. Cognitieve vaardigheden zijn vaardigheden waarmee informatie wordt opgenomen, verwerkt én vastgehouden, zodat uw kind geconcentreerd, flexibel, doordacht en planmatig kan werken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Braingame Brian zeer effectief is: het versterken van de aandacht en concentratie is nog nooit zo leuk geweest. Deze training sluit aan bij het digitale tijdperk, waarbij ook juist beloning een belangrijk aspect van de training is.

Traject van training Braingame Brian

De training wordt aangeboden via Edux Onderwijspartners en bestaat uit meerdere contactmomenten met de trainer, als ook een intake-, eindgesprek en een thuisbijeenkomst. De training duurt ongeveer zes weken, waarbij er per week 4 sessies zijn (ongeveer 40 minuten per sessie). En helemaal prettig: uw kind kan de training thuis volgen achter de computer of laptop – daar waar uw kind zich prettig voelt of kan concentreren. Naast de computertraining zal er vooraf en tijdens de training ook aandacht zijn voor kennis en vaardigheden van de ouders en leerkrachten. Mogelijk raden wij u psycho-educatie aan, zodat u de training van uw kind kan bevorderen.

Meer informatie over Braingame Brian

Wij hebben overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor de kosten niet (geheel) voor eigen rekening hoeven te zijn. Bent u enthousiast geraakt over het educatieve spel Braingame Brian? Neem rechtstreeks contact op met Barbara Stevens

Barbara Stevens

Barbara Stevens

Orthopedagoog NVO / GZ-psycholoog [KluppluZ]

Benieuwd wat Edux voor jou kan betekenen?

Wij denken graag met je mee! Maak een afspraak en wij gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossing.