De Kracht van de Natuur

Incompany cursus

Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs: binnen en buiten. In de cursus “De kracht van de Natuur” wordt gekeken welke mogelijkheden de natuur biedt om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

De houding van pedagogisch medewerkers, het management en een uitdagende buitenruimte zijn belangrijke randvoorwaarden. Doel van de cursus is om pedagogisch medewerkers te stimuleren om met natuurlijke materialen aan de slag te gaan en daarbij te reflecteren op hun eigen interactievaardigheden.

Programma
Bijeenkomst 1 ( 2 uur):
In deze bijeenkomst wordt besproken welke interactievaardigheden van een pedagogisch medewerker worden verwacht en besproken welke mogelijkheden de buitenruimte biedt. Vervolgens wordt een plan van aanpak gemaakt voor de eigen buitenruimte. Welke (natuurlijke) materialen kunnen worden toegevoegd welke activiteiten kunnen pedagogisch medewerkers toevoegen? Hoe kan je door middel van boeken in gesprek gaan over de natuur?

Bijeenkomst 2 (2 uur): Deze bijeenkomst start met een terugkoppeling van de praktijkopdracht. In deze bijeenkomst staan knutsel- en ontdekactiviteiten met natuurlijke materialen centraal. Hoe biedt je activiteiten aan? Welke vragen stel je? Wat kunnen kinderen ontdekken?

Kosten van de training, inclusief cursusmateriaal: €1.280,- .

Aan de training kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.

spelen met bladeren.jpg