Kanjertraining

De Kanjertraining wordt op meer dan 2500 scholen in Nederland gebruikt. De Kanjertraining is een training waarmee kinderen inzicht krijgen in gedrag van zichzelf en de ander. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen die worden gepest er veel baat bij hebben. Maar de training is veel meer dan een “anti-pesttraining”. De Kanjertraining is vooral een existentiële training. Dat wil zeggen dat kinderen wordt geleerd zich niet anders voor te doen dan ze werkelijk zijn. Het uitgangspunt is dat de meeste mensen goed willen. Als jij ook iemand bent dit goed wil, handel daar dan naar.

Om Kanjertrainer te worden volgen deelnemers een driedaagse basistraining. Na deze training wordt de A-licentie ontvangen, die twee jaar geldig is. Na twee jaar volgt de eerste nascholingsdag, waarna de deelnemers de B-licentie ontvangen. Na twee jaar volgt weer een nascholing, waarna een definitieve licentie kan worden afgegeven. We verzorgen Kanjertraining op maat op uw school en via de open inschrijving.

De Kanjertraining blijft zich ontwikkelen. Er is een doorgaande lijn voor de groepen 1-8 en er zijn zelfs digibordmaterialen voor de peuters. De Kanjertrainers van Edux worden regelmatig ingehuurd om onderdelen uit de lessen voor te doen of om ‘pittige groepen’ een positieve impuls te geven. Bij zo’n traject is het cruciaal dat er gewerkt wordt aan duidelijk schoolbeleid ten aanzien van goed gedrag. Om te voorkomen dat een groep na wisseling van leerkracht weer terugvalt in het oude gedrag.

Wilt u kennismaken met de Kanjertraining? Neem vrijblijvend contact op met een van onze gecertificeerde Kanjertrainers.

Sabine Louwerens: slouwerens@edux.nl / 06105 467 90
Willeke Essing: wessing@edux.nl / 06  512 265 34
Anouk Brouns: abrouns@edux.nl / 06 834 414 33

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.

Basistraining kanjer po registerleraar.jpg