Opvoedvaardigheden

Opvoedingsvaardigheden en interactie met kinderen verbeteren middels Video

Video interactie begeleiding bij kinderen

Veel volwassenen en kinderen vinden het terugkijken van zichzelf op video vreemd. Vaak komt dit omdat het heel confronterend is. Alles aan jezelf; jouw gedrag, uiterlijk en jouw stem wordt immers uitvergroot. En je ziet jezelf ineens door een andere ‘bril’, namelijk die van jezelf als objectieve kijker. Dit is nou precies waarom al geruime tijd de VIDEO als een belangrijk middel wordt gezien om ouders te helpen bij (het verbeteren van) de interactie met hun kind(eren).

Begeleiding
Als uw kind meer grenzen, structuur of beloning nodig heeft om zich ‘goed’ te gedragen dan de meeste kinderen kan het soms heel lastig zijn om het juiste te doen en toch in een positieve interactiepatroon met uw kind te blijven. De kans om in een negatief interactiepatroon te vervallen is groot maar ook funest voor de band tussen jullie. Mogelijk heeft u al verschillende adviezen vanuit uw nabije omgeving gehad en/of dingen gelezen over hoe u beter kan aansluiten bij uw kind. Als het dan nog moeilijk blijft, kan video-interactiebegeleiding, afgekort VIB een uitkomst voor jullie zijn!

Door middel van VIB kan een deskundige middels videobeelden u inzichten verschaffen en ondersteunen bij het verbeteren van de interactie met uw kind waardoor vervolgens ook het gedrag van uw kind zal verbeteren .  

Praktisch
De begeleiding zal bestaan uit een start video-opname van een klein halfuur bij u thuis. Vervolgens zal er een evaluatiemoment plaatsvinden. Deze evaluatiemomenten kunnen zowel thuis als op ons kantoor te Ulvenhout (Breda) plaatsvinden. Na een paar weken zal er wederom een video-opname en evaluatie moment plaatsvinden. Het traject kan altijd uitgebreid worden indien wenselijk.

Edux Onderwijspartners heeft overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor kosten niet voor eigen rekening hoeven te zijn. Bij vragen hierover en/of interesse mail naar bstevens@edux.nl of onderzoekenbegeleiding@edux.nl

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.

afb svib.jpg