Plannen en organiseren

Versterken van vaardigheden voor kinderen en jongeren

Wanneer kinderen in de bovenbouw van de bassischool komen of (net) op de middelbare school zitten, kunnen er steeds meer ergernissen ontstaan in de thuissituatie wanneer er een beroep gedaan wordt op het planningsvermogen van kinderen. Voor veel kinderen, vooral kinderen met zwakkere executieve functies of een zwakkere concentratie, is dit moeilijk. Er wordt gewerkt met de methodieken ‘Zelf Plannen’ of ‘Hoe plan ik mijn huiswerk’, die bewezen effectief zijn. De begeleiding richt zich op het versterken van de zelfstandigheid door zelfinzicht te versterken en het aanreiken van tools en strategieën.

Heeft uw kind moeite met de zelfstandigheid, bijvoorbeeld bij het opruimen van de slaapkamer, het denken aan de spullen, het doen van boodschappen, enzovoorts? Dan kan deze begeleiding iets voor uw kind zijn.

Begeleiding

Binnen Edux Onderwijspartners werken orthopedagogen/psychologen die uw kind kunnen begeleiden bij het beter plannen en organiseren van het huiswerk, maar ook andere alledaagse taken. Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van een agenda, een to do lijst, prioriteiten stellen, concentratie en afleidingen, huiswerkplanning, leerstrategieën. De begeleiding bestaat uit 8-10 bijeenkomsten en vindt plaats bij Edux Onderwijspartners te Ulvenhout (Breda). Edux Onderwijspartners heeft overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor de kosten niet (geheel) voor eigen rekening hoeven te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Stevens bstevens@edux.nl  of 06-10586606.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.