Weerbaarheid

Rots en Water

Vergroten van weerbaarheid en zelfvertrouwen van kinderen in de bovenbouw van de basisschool.  

Rots en Water is een ‘psychofysieke trainingsmethodiek’. Dat wil zeggen: van fysieke oefeningen en reflectie naar zelfkennis. Niet door praten alleen, maar ook middels bewegingen en oefeningen leert ieder kind zijn of haar eigen fysieke en innerlijke kracht te herkennen waardoor hij of zij zich mentaal sterker voelt. Tevens worden de sociale-emotionele vaardigheden versterkt en leren kinderen om beter met innerlijke spanningen om te gaan. Doordat het kind het gevoel zelf ervaart en leert ankeren, is de verplaatsing van het geoefende naar de praktijk groter dan bij veel andere trainingen.

Kan uw kind wel een extra steuntje gebruiken om iets meer zelfvertrouwen te krijgen, zijn sociale vaardigheden te versterken of om te leren gaan met (onnodige) spanningen? Dan kan deze training iets voor uw kind zijn! En deze cursus is zeker niet alleen voor teruggetrokken en stille kinderen. Onzekerheid kan ook schuilgaan onder een stoer masker of juist heel druk of nonchalant gedrag.

Edux Onderwijspartners werkt met academisch geschoolde trainers (met een psychologie of orthopedagogiek achtergrond) en indien er meer zorg nodig is, kan er snel gesignaleerd worden, als ook advies gegeven worden. Edux richt zich niet op hele klassen, maar kleine groepen (van maximaal 10 kinderen), waarbij de trainers door hun achtergrond gespecialiseerd zijn in kinderen en jongeren met specifieke hulpvragen.

De weerbaarheidstraining Rots en Water

De training richt zich op kinderen vanaf 7 jaar. De training start met een voorlichtingsavond voor ouders. Daarna volgen er voor de kinderen 8 bijeenkomsten van 1 uur. In groepjes van 5 tot 12 kinderen wordt er wekelijks geoefend bij Edux te Ulvenhout (Breda).
Edux Onderwijspartners heeft overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor de kosten niet (geheel) voor eigen rekening hoeven te zijn.

Voorlichtingsbijeenkomsten Weerbaarheidstraining Rots en Water

In het schooljaar 2017-2018 worden vrijblijvende voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor ouders en scholen, waar informatie wordt gegeven en waar aanmelding voor een training mogelijk is. De training zelf wordt op maat aangeboden, waarbij er altijd eerst een intakegesprek tussen school, of ouders en trainer plaatsvindt. In het nieuwe schooljaar zullen regelmatig trainingen starten, indien er voldoende aanmeldingen zijn.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Stevens: bstevens@edux.nl  of 06-10586606.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.