Barbara Stevens

Orthopedagoog NVO / GZ-psycholoog [KluppluZ]

06-10586606

Mijn expertise ligt op het gebied van de handelingsgerichte, doelgerichte diagnostiek en advisering bij kinderen en adolescenten met ontwikkelingsproblemen, sociaal-emotionele problemen en/of gedragsproblemen. Hulpvragen kunnen zowel vanuit de ouder, de school, als het kind/ de adolescent zelf komen. In mijn werk betrek ik altijd deze driehoek van ouders, kind en school, omdat ontwikkelingsgerichte problemen ingebed liggen binnen deze brede context. De diagnostiek is handelings-en doelgericht, zodat direct een eerste stap in de goede richting gezet kan worden.

Verder ben ik gespecialiseerd in de (CGT)behandeling van kinderen en adolescenten met sociaal-emotionele problemen, met name (faal)angst-en somberheidsklachten. Daarnaast behandel ik kinderen met ontwikkelingsproblemen (ADHD/ ASS) en bijkomende problemen (planning, executieve functies, sociale vaardigheden e.d.). Ook binnen de behandeling worden ouders en school nauw betrokken.

Persoonlijk ben ik een open, empathisch en sensitief persoon die mensen snel op hun gemak weet te stellen.  Zowel kinderen als volwassenen voelen zich gehoord en begrepen door mij. Verder blijf ik mezelf graag ontwikkelen/professionaliseren. Nieuwe, actuele inzichten zet ik snel om in handelen, zodat ouders, school en kinderen hiervan kunnen profiteren.

Barbara Stevens