Janneke van Loon - Nelis

MT lid / Onderwijsadviseur

06-10546039
Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Bruisend van de energie en altijd op zoek naar wat wél kan. Positiviteit staat bij mij op 1. Ik kan theorie en praktijk naadloos met elkaar verbinden door de combinatie van mijn banen als IB-er en onderwijsadviseur. In het onderwijs bekijk ik veel zaken vanuit de ‘Golden Cirkel’ van Simon Sinek. Zijn ‘Start with Why’ is voor mij het uitgangspunt bij alles wat we doen in het onderwijs. Waarom doen we de dingen die we doen? Word ik er een betere leerkracht van? Kunnen we op die manier de kinderen helpen zich het beste te ontwikkelen?

Het allerleukste vind ik om samen met directeuren, IB-ers en leerkrachten na te denken over het onderwijs van morgen. Ik bruis van ideeën over hoe het onderwijs vormgegeven kan worden buiten de vormen die we al kennen. Het bezoeken van scholen die het anders doen is dan ook een hobby van me. Dit doe ik in binnen- en buitenland!

Verder houd ik me bezig met teamtrainingen die voor de leerkracht écht iets toevoegen zoals EDI, het verhogen van betrokkenheid van leerlingen, leren zichtbaar maken en nog veel meer.

Ben jij ook zo’n visionair? Wil je een keertje samen sparren? Neem dan contact met mij op en ik maak met enthousiasme tijd voor je vrij!

Janneke van Loon - Nelis
De rol van de IB-er bij zieke leerlingen

De rol van de IB-er bij zieke leerlingen

Een zieke leerling. Wat moet, wat mag en wat kan?
Lees hier het artikel van Janneke van Loon 'De rol van de IB-er bij zieke leerlingen'.

Blogberichten