Suzanne Jespers

Adviseur kindontwikkeling

06-20864434

Van jongs af aan weet ik al dat ik iets wil betekenen voor het kind. Op mijn 18e ben ik op reis gegaan en heb ik drie maanden intensief gewerkt in een weeshuis in Mexico. Een geweldige tijd heb ik daar gehad, veel goeds kunnen doen voor de kinderen daar en heel veel liefde kunnen geven, want ja liefde en aandacht is de basis voor succes, de rest komt later…..

“Laat je kind nooit los, maar begeleidt je kind om het zelf te doen”

Ik houd van deze zin, ga achterop de tandem zitten, en vooral niet voorop, vang het kind op wanneer het je nodig heeft, maar ga niet voor het kind staan. Als het kind jou nodig heeft zorg dan dat je er bent.
Ik werk altijd vanuit de mens, wat hebben we nodig en later hoe kunnen we dat dan doen. Kwaliteiten zien, elkaar waarderen en er voor elkaar zijn. Zo kijk ik ook altijd naar het kind, volg het kind, kijk naar de behoefte en speel daarop in. Het leren volgen van het kind is essentieel voor een goede ontwikkeling.

Binnen Edux/Rijkt (onderdeel van Wij zijn Jong) richt ik me voornamelijk op de kwaliteitsverbetering in de Kinderopvang middels de nieuwe wet IKK, VVE, Meldcode Kindermishandeling, Gezonde Kinderopvang, interactievaardigheden en kindvolgsystemen. Naast deze onderwerpen staan vragen vrij en kan ik altijd kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik kijk er naar uit om dat samen te doen.