Rots en Water weerbaarheidstraining

Edux Onderwijspartners

Stevig in je schoenen staan, opkomen voor jezelf en je grenzen aangeven: kinderen leren gedurende hun jeugd hoe ze weerbaar worden en hoe ze voor zichzelf moeten opkomen. Opkomen tegenover andere kinderen, maar ook tegenover volwassenen. Heeft uw kind of uw leerling moeite met het aangeven van zijn of haar grenzen óf worden de grenzen juist te strikt aangegeven? Dan kan de Rots en Water weerbaarheidstraining uitkomst bieden. Edux Onderwijspartners werkt met academisch geschoolde trainers (met een psychologie of orthopedagogiek achtergrond) en indien er meer zorg nodig is, kan er snel gesignaleerd worden, als ook advies gegeven worden. Edux richt zich niet op hele klassen, maar kleine groepen (van maximaal 10 kinderen), waarbij de trainers door hun achtergrond gespecialiseerd zijn in kinderen en jongeren met specifieke hulpvragen.

Inhoud weerbaarheidstraining Rots en Water

Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen trainingsmethode. De methodiek is bedacht door een Nederlandse onderwijsprofessional, maar inmiddels wordt het ook in het buitenland toegepast. De weerbaarheidstraining is een zogenaamde ‘doe-training’: een praktijkgerichte training boordevol laagdrempelige oefeningen en sportieve opdrachten. De training is geschikt voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (vanaf 9 jaar oud). Tijdens de weerbaarheidstraining Rots en Water leert het kind spelenderwijs de volgende zaken:

  • Leren van balans en focus, zoals stevig staan
  • Het aangeven van grenzen
  • Rekening houden met de grenzen van anderen
  • Hoe te reageren en te handelen bij overschrijding van grenzen
     

Doel van weerbaarheidstraining Rots en Water

De training start met een voorlichtingsavond, waarin wordt uitgelegd wat u en uw kind kunnen verwachten. De training bestaat uit acht groepslessen van één uur. Het doel van de training? Dat ieder kind zijn of haar eigen fysieke en innerlijke kracht leert herkennen, zodat hij of zij zich mentaal sterker voelt. Ook worden de sociaalemotionele vaardigheden versterkt en leren kinderen om beter omgaan met innerlijke spanningen. En helemaal prettig: wij hebben overeenkomsten met diverse gemeenten waardoor de kosten niet (geheel) voor eigen rekening hoeven te zijn.

Over Edux Onderwijspartners

Maak kennis met Edux Onderwijspartners, een onderwijsadviesorganisatie uit Ulvenhout (bij Breda).

Ons team Onderzoek en Begeleiding is het aanspreekpunt voor scholen en ouders op het gebied van dyslexie, gedragsbehandeling en individueel onderzoek. In een groot aantal gemeenten zijn we gecontracteerd zorgaanbieder, wat betekent dat de noodzakelijke diagnostiek en/of behandeling voor kinderen vergoed wordt. We werken handelings- en oplossingsgericht, waarbij er gekeken wordt naar praktische handvatten die goed werkbaar zijn. Op deze manier kunnen kinderen beter leren op school en zich beter ontwikkelen, waardoor zij met plezier naar school kunnen gaan.

Meer informatie over de weerbaarheidstraining

In het schooljaar 2017-2018 worden vrijblijvende voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor ouders en scholen, waar informatie wordt gegeven en waar aanmelding voor een training mogelijk is. De training zelf wordt op maat aangeboden, waarbij er altijd eerst een intakegesprek tussen school, of ouders en trainer plaatsvindt. In het nieuwe schooljaar zullen regelmatig trainingen starten, indien er voldoende aanmeldingen zijn.

Wilt u uw kind laten deelnemen aan de weerbaarheidstraining Rots en Water? Neem rechtstreeks contact op met Barbara Stevens.

Barbara Stevens

Barbara Stevens

Orthopedagoog NVO / GZ-psycholoog [KluppluZ]

Benieuwd wat Edux voor jou kan betekenen?

Wij denken graag met je mee! Maak een afspraak en wij gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossing.