Talentontwikkeling basisschool

Edux Onderwijspartners

Er is steeds meer oog voor de talentontwikkeling van kinderen, met name in het primair onderwijs. Het gaat hierbij niet om de ontwikkeling van de gehele klas of van een groepje kinderen, maar om het individuele kind. Ieder kind heeft namelijk unieke talenten. Ook Edux Onderwijspartners maakt zich sterk voor deze talentontwikkeling in het basisonderwijs. Lees er hier meer over!

Partner voor onderwijsinstellingen, ouders én kinderen

Maak kennis met Edux Onderwijspartners, een onderwijsadviesorganisatie uit Ulvenhout (bij Breda). Wij werken met zo’n 35 ervaren onderwijsadviseurs met een brede en veelzijdige expertise in het onderwijs. Zij zijn de ideale gesprekspartner voor onder andere bovenschoolse directies, bestuurders, schooldirecteuren, onderbouw- en bovenbouwcoördinatoren, leerkrachten en intern begeleiders. Daarnaast bieden wij praktische oplossingen en inzichten voor ouders en hun kinderen. Zo bieden wij onder andere maatwerk trainingen en cursussen aan, gericht op de pijlers Effectief leren, Organisatieadvies, Onderzoek en begeleiding en het Jonge kind.

Handvaten en trainingen voor leerkrachten

Speciale aandacht hebben wij voor de talentontwikkeling van kinderen. Wij bieden onderwijsorganisaties diverse handvaten en trainingen aan. Hierbij focussen wij niet op problemen, maar gaan op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden van ieder kind. Ieder kind heeft immers kwaliteiten. Maak als leerkracht gebruik van deze talenten en zet kinderen in hun kracht. Wij helpen leerkrachten de talenten in beeld te brengen door het toepassen van Handelingsgerichte Procesdiagnostiek, het voeren van gesprekken en het doen van observaties en onderzoeken. Zo kunnen leerkrachten, intern begeleiders en andere professionals de talentontwikkeling van het individuele kind verder ontplooien, zodat deze talenten ten goede worden ingezet.

Meer weten over talentontwikkeling

Bent u werkzaam in het primair onderwijs en wilt u graag meer informatie over talentontwikkeling? Neem vrijblijvend contact op met onze onderwijsadviseurs. Wij hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en kunnen u vertellen welke mogelijkheden talentontwikkeling voor uw onderwijsinstelling biedt. 

Nadine Machielsen

Nadine Machielsen

Onderwijsadviseur, orthopedagoog

Benieuwd wat Edux voor jou kan betekenen?

Wij denken graag met je mee! Maak een afspraak en wij gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossing.